powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ευκαιρία για ανασυγκρότηση η διακοπή..




Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας σήμερα το απόγευμα, στο ντέρμπι της περιοχής,  από την ομάδα της Ελάτας.


Θα αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς αυτής της ήττας σε δίκαια ή άδικη, άλλωστε τα κριτήρια και τα φίλτρα εξαγωγής συμπερασμάτων στο ποδόσφαιρο και κυρίως η ''βάπτιση'' ενός αποτελέσματος ως δίκαιο ή όχι, εμπεριέχει άπειρη υποκειμενικότητα και ο ''νονός'' εύκολα χαρακτηρίζεται γραφικός...


Αυτοί που δεν λένε ψέματα είναι οι αριθμοί, που βέβαια μικρή επιρροή έχουν όσον αφορά την διαμόρφωση του αποτελέσματος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όμως αυτοί σε συνδυασμό με την εικόνα 
και τα υπόλοιπα - πραγματικά- δεδομένα , θέλουμε δε θέλουμε μας οδηγούν  σε χαρακτηρισμό του αποτελέσματος του τύπου δίκαιος ή άδικος..


Οι αριθμοί λοιπόν που αφορούν το σημερινό ματς, μιλάνε για πέντε τελικές προσπάθειες της αντιπάλου ομάδας και πάνω από τις διπλάσιες για τη δική μας..
Μιλούν όμως και για ....απέραντη ευστοχία για την ''τυπικά'' γηπεδούχο με 3 στα πέντε και με αντίπαλο δέος , ένα γκολ και τρία!! και πάλι!! δοκάρια από μέρους μας...
Και όλα αυτά ( εδώ μπαίνουν στη κουβέντα τα πραγματικά δεδομένα που λέγαμε) σε μεγάλο τοπικό ντέρμπι, με την αντίπαλο σχεδόν πλήρη και την ομάδα μας παρατεταγμένη γεμάτη από αλχημείες λόγω απουσιών.
Μ' αυτά και μ' εκείνα λοιπόν, θα έχει δίκιο εκείνος που θα χαρακτηρίσει την νίκη της φιλοξενούμενης μας ως δίκαιη, υποστηρίζοντας πως αυτό που μπήκε  να κάνει  στο γήπεδο, το κατάφερε - να κρατήσει δηλαδή όπως μπορεί πίσω και να κτυπήσει τη πληγωμένη από απουσίες αμυντική γραμμή του Πύργου στη κόντρα- θα έχει δίκιο και εκείνος που θα την χαρακτηρίσει άδικη προτάσσοντας τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, την κατοχή μπάλας,  τις πολλές χαμένες  ευκαιρίες και τα δοκάρια από τη δική μας τη μεριά...


Η παραπάνω άποψη, τύποις ανάλυση του παιχνιδιού, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το σεντόνι που θα σκεπάσει τα λάθη που έγιναν σήμερα, λάθη που έγιναν για πρώτη φορά ή λάθη επαναλαμβανόμενα.
Έχουμε ξαναπεί από εδώ, πως τα λάθη είναι αναπόφευκτα, εκείνο που αποτελεί βασικό ζητούμενο, είναι ο εντοπισμός τους και η αντιμετώπιση τους σε πρώτο βαθμό με την επεμβατικότητα και την καλή διαχείριση τους να έπονται έως την εξαφάνιση τους ή τουλάχιστον την ελαχιστοποίηση τους.


Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας που ακολουθεί ( ρεπό και γιορτές) προσφέρονται για ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα ( διοικητικά και αγωνιστικά) ,την απαραίτητη αξιολόγηση και αν χρειαστεί ακόμη και επανεκτίμηση θεμάτων, με την ανάλογη αξιοποίηση των θετικών στοιχείων και αντιμετώπισης των αρνητικών.


σημ.1
Για άλλη μία φορά ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη.


σημ.2
Με τη διαιτησία δεν ασχολούμαστε, άλλωστε υπήρχε παρατηρητής διαιτησίας στο γήπεδο, ο οποίος λογικά ''είδε'' και ''διάβασε'' τις αποφάσεις της τριάδας ( πρώτον) και δεύτερον δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.


σημ.3
Δεν συμφωνούμε με την αντίδραση του ποδοσφαιριστή μας και τα νεύρα που έβγαλε  κατά τη διάρκεια του ματς , όπου και ζήτησε να γίνει αλλαγή εγκαταλείποντας τους συμπαίκτες του..