powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βαριά ήττα στα Νένητα....

Δεύτερη στη σειρά ήττα για την ομάδα μας και αυτή μεγάλη σε έκταση, χθες στο απόγευμα στα Νένητα από τον Κανάρη.
Ο Πύργος παρατάχθηκε με τους: 
Κ.Σεράφη
Μπατά, Ρεζνίκο, Κόκκινο, Λοίζο
Γεωργαλά, Παντελάκη,Θ. Βολάκη, Πάτρα.
Στάμαργα, Δάνδουλα.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας, που μπήκε πολύ καλά και δυνατά στο γήπεδο, κερδίζοντας πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και έχοντας συνολικά άριστη μεσο- αμυντική λειτουργία, περιόρισαν στο ελάχιστο τους κινδύνους προς την εστία του Κ.Σεράφη , με τους αντίπαλους επιθετικούς να περιορίζονται σε μακρινά σουτ.
Ταυτόχρονα και αποτέλεσμα της πίεσης στο κέντρο του γηπέδου, οι Στάμαργας, Δάνδουλας , έβγαζαν καλές αντεπιθέσεις προς στην εστία του Κανάρη.
Σε μία από αυτές ο Χ.Δάνδουλας πέτυχε παλικαρίσιο γκολ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα μας.
Ο Κανάρης προσπάθησε να αντιδράσει, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να φτάσει στην ισοφάριση, πίεσε και δημιούργησε φάσεις για αυτήν και την κατάφερε, αλλά έπρεπε πρώτα να ''βαπτιστεί'' ένα άουτ σε κόρνερ και στη συνέχεια, στην εκτέλεση του, να αδρανήσει ολόκληρη η άμυνα της ομάδας μας με τη μπάλα να κτυπάει στο σώμα του αμυντικού του Κανάρη Φαρατζή για να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.
Έτσι τελείωσε το ημίχρονο.
Ίδια εικόνα με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, με τον Πύργο να αμύνεται άριστα και να έχει αυξήσει παράλληλα την επιθετική του παρουσία και τους παίκτες του Κανάρη να προσπαθούν μάταια να φτιάξουν σημαντικές ευκαιρίες, περιοριζόμενοι και πάλι σε μακρινά σουτ και κάποιες σέντρες.
Όλα αυτά μέχρι και τα μισά περίπου σε αυτό το 2ο ημίχρονο και μέχρι τη στιγμή, που ακόμη ένα άουτ βαπτίστηκε σε κόρνερ για τον Κανάρη ( με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να γελάνε για την απόφαση του επόπτη  και του  Πύργου να διαμαρτύρονται).
Ένα κόρνερ που κατέληξε σε εκτέλεση και γκολ, φωτοτυπία του  γκολ της ισοφάρισης του Κανάρη στο πρώτο ημίχρονο.
Δεν άργησε να πετύχει και τρίτο τέρμα η ομάδα του Κανάρη, μετά από ακόμη μία ολιγωρία σχεδόν όλης της αμυντικής γραμμής της ομάδας μας και κάπου εκεί οι ποδοσφαιριστές μας, παρέδωσαν τα όπλα!!... Παράτησαν το παιχνίδι και έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων τους που σταμάτησαν στα έξι γκολ με τη λήξη του παιχνιδιού.


Παρουσία ομάδας.
Για δεύτερο στη σειρά αγώνα απέναντι σε πολύ δυνατή ομάδα (Ατρόμητος και Κανάρης αναμένονται στη πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος) και μάλιστα μέσα σε μία έδρα που παραδοσιακά λίγες ομάδες παίρνουν αποτέλεσμα, η παρουσία της ομάδας μας και για τα 2/3 του ενενηντάλεπτου, ήταν πολύ καλή έως άριστη με όλους τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές μας διακριθέντες.
Η επίτευξη του 2ου τέρματος από τον αντίπαλο δυστυχώς λες κατέβασε τους διακόπτες, με τους ποδοσφαιριστές μας πλέον να μην υπάρχουν στο γήπεδο.
Οι ίδιοι αυτοί ποδοσφαιριστές που έβγαλαν δύο δοκάρια και πάμπολλες φάσεις μια εβδομάδα πριν στον Ατρόμητο και νικήθηκαν από λάθη άλλων μένοντας λιγότεροι στον αγωνιστικό χώρο, οι ίδιοι αυτοί ποδοσφαιριστές που επί 70 λεπτά αντιμετώπισαν σαν ίσο προς ίσο την αναμφισβήτητα πολύ καλή ομάδα του Κανάρη μέσα στο σπίτι του, ήταν αυτοί που με την παρουσία τους στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ακύρωσαν μόνοι τους, όλες τους τις προσπάθειες έως τότε, αδικώντας πρώτα από όλα τον εαυτό τους.


Συμπέρασμα.
Οι ποδοσφαιριστές μας και κατ' επέκταση η ομάδα μας , έχει πολλές και μεγάλες δυνατότητες, όχι μόνο να παραμείνει στη κατηγορία που είναι ο βασικός της στόχος αφού πρόκειται στη ουσία για μια νέα ομάδα, αλλά και να διαγράψει μια αξιόλογη πορεία.
Υπάρχει πάθος, υπάρχει θέληση, το καλό κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο ενώ και ο κόουτς ο Χ.Δάνδουλας φαίνεται να έχει ήδη κερδίσει τα στοιχήματα - στόχους  που είχε θέσει με την ανάληψη της ομάδας το καλοκαίρι, σε όλα τα παραπάνω συν την φυσική κατάσταση και την αλλαγή νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών μας.
Ήδη και στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μας, αντίπαλοι και ουδέτεροι που τα παρακολούθησαν σχολίασαν θετικά όλα τα παραπάνω που βγαίνουν μέσα από την εικόνα της ομάδας μας στο γήπεδο. ( φυσική κατάσταση, ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών μέσα στο ματς χωρίς ''γκρίνιες)
Τελευταίο και πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ που θα φέρει ΚΑΙ τα αποτελέσματα με τους βαθμούς?
Η ''διάρκεια'' και η αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΝΕΝΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ.
Το αναφέραμε και πιο πάνω, αυτοί που αδικούνται από αυτή τη νοοτροπία είναι πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας.


* Σε τεχνικά θέματα δεν θα μπούμε, όμως τουλάχιστον στατιστικά αξίζουν αναφοράς τα τρία πανομοιότυπα γκολ από κόρνερ που έχουμε δεχθεί σε δύο παιχνίδια.


* Ούτε τη διαιτησία θα κρίνουμε από εδώ...
Ανθρώπινα τα λάθη και πολύ μεγάλος ο αριθμός των θεατών στο γήπεδο για να τα κρίνει, όπως στο γήπεδο ήταν και οι υπεύθυνοι των περιορισμών τους ( και των τιμωριών τους) , ο παρατηρητής διαιτησίας και ο πρόεδρος της αρχής στην οποία υπάγεται η διαιτησία.
Ο διαιτητής και οι δύο επόπτες κατάφεραν να έχουν παράπονα όλοι όσοι ήταν χθες στο γήπεδο των Νενήτων, μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
Αν τα παράπονα είναι ή όχι δικαιολογημένα ( από όλους ) θα το αποφασίσουν αυτοί που πρέπει να το κάνουν ( και αυτοί ήταν στο γήπεδο).
Το ζητούμενο από εμάς είναι, όμοια λάθη να μην ξαναγίνουν ή τουλάχιστον να λιγοστέψουν, γιατί από μόνα τους υποσκάπτουν και γκρεμίζουν ότι εμείς προσπαθούμε να κτίσουμε μέσα στο γήπεδο ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.


* Είχαν να λένε οι φίλαθλοι  των Νενήτων με την παρουσία και τον αριθμό  των χωριανών στις κερκίδες.
Πραγματικά ο κόσμος του χωριού δείχνει να αγκαλιάζει αυτή τη νέα ομάδα και φανερώνει τη διάθεση να τη στηρίξει στις δύσκολες στιγμές περιμένοντας τις όμορφες που θα ακολουθήσουν.


Ηρεμία, Ανασύνταξη, Δουλειά και Υπομονή από όλους, αυτά απαιτεί η επόμενη μέρα αυτής της βαριάς ήττας.