powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πύργος-Δάφνη 0-1



Παιχνίδι με ξεκάθαρους ρόλους το χθεσινό μεταξύ της ομάδας μας και της Δάφνης, τόσο πριν από την έναρξη του όσο και κατά την διεξαγωγή του.
Εξ' αρχής φαβορί για τη νίκη η φιλοξενούμενη μας, ήταν αναμενόμενο να μπει στο γήπεδο για τη νίκη, έχοντας είναι η αλήθεια κάποιες σημαντικές απουσίες, οι οποίες όμως ελάχιστα αλλοιώνουν τη μορφή της ομάδας , με το βάθος στο ρόστερ της, ικανό να αναπληρώνει τις απώλειες.
Σημαντικές απουσίες όμως είχε να αντιμετωπίσει και η δική μας ομάδα αφού ως γνωστόν ο Πύργος είναι άλλη ομάδα με τους Ν.Ζερβούδη και  Σ.Μπατά στην ενδεκάδα του.
Δεν θα μείνουμε να ασχοληθούμε όμως με αυτές γιατί δεν έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και σε όποια προηγούμενα ματς είχαμε απώλειες ποδοσφαιριστών.
Σε όλα τα φετινά παιχνίδια μας, όποιοι κι αν έπαιξαν σε αυτά, αγωνίστηκαν με πάθος και δύναμη, βγάζοντας στο γήπεδο την εικόνα ΟΜΑΔΑΣ .
Μιας ομάδας χωρίς αναντικατάστατους, χωρίς βεντέτες, χωρίς το ΕΓΩ , μιας ομάδας που όλοι αγωνίζονται για όλους, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Η αλλαγή νοοτροπίας - ή τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα προς αυτή την κατεύθυνση - είναι πια ορατή, σε όλα τα επίπεδα.
Τα πρόστιμα από τη διοργανώτρια για κάποιες συμπεριφορές μηδενίστηκαν με τους φιλάθλους μας πλέον να είναι υποδειγματικοί σε αυτόν τον τομέα.
Η συμμετοχή στις προπονήσεις της ομάδας είναι οι πλέον γεμάτες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα από ποδοσφαιριστές που ΔΕΝ αμείβονται, και  με πολλούς από αυτούς να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στο χωριό από την πόλη, για να προπονηθούν.
Οι σχέσεις και το κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές είναι τέτοιο που θα το ζήλευαν πολλοί, με όλα τα παιδιά να είναι φίλοι, μέσα και έξω από το γήπεδο.
Και πάνω από όλα, ολόκληρη η οικογένεια του Πύργου, έχοντας γνώση και  επίγνωση των δεδομένων και των δυνατοτήτων της ομάδας, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για τη φετινή περίοδο, που δεν είναι άλλοι από την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία με ταυτόχρονο ''χτίσιμο'' μιας νέας ποδοσφαιρικής νοοτροπίας, η οποία θα αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο στα νέα παιδιά , στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών που ακολουθεί.


Τα παραπάνω κρίθηκε απαραίτητο να αναφερθούν, με την ευχή να τύχουν ανάγνωσης, από  τους ποδοσφαιριστές μας, τους φιλάθλους μας και τον προπονητή μας, γιατί για αυτούς , είναι δεδομένα η πραγματικότητα και η επιβράβευση όλων.
Κυρίως όμως ευχόμαστε να τύχουν ανάγνωσης από τον Κύριο Αρχιδιαιτητή, τους διαιτητές στο σύνολο τους και ιδιαίτερα την αγαπητή   Άννα Γεωργοπούλου , που εκτελούσε χρέη επόπτη στο χθεσινό ματς και να τους ζητήσουμε να σταθούν αρωγοί και να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε εδώ στον Πύργο.





Η δίκαιη και σωστή διαιτησία στηρίζει το ποδόσφαιρο συνολικά, αναδεικνύοντας το.
Κανείς μας δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποκλείσει τα ανθρώπινα λάθη, είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι, όμως άλλο ανθρώπινο λάθος και άλλο λανθασμένη κρίση και απόφαση σε προφανή έως  εξόφθαλμα ποδοσφαιρικά γεγονότα πάνω στο χόρτο ( φάσεις).


Στα του παιχνιδιού τώρα, όπως είπαμε και στην αρχή, η Δάφνη είχε την πρωτοβουλία από την αρχή, με την ομάδα μας να έχει δώσει γήπεδο και να αμύνεται σωστά απορροφώντας εύκολα ή δύσκολα τις επιθέσεις της αντιπάλου και αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές της, σε μακρινά σουτ.
Λιγοστές  οι φάσεις και οι ευκαιρίες στα 90' λεπτά, σε μία από αυτές στο 70ο λεπτό η Δάφνη πέτυχε το γκολ που της έδωσε τη νίκη, όταν σε αντεπίθεση βρέθηκαν να διεκδικούν τη μπάλα ο τερματοφύλακας μας ( Σεράφης) με αντίπαλο επιθετικό (Ζαμπετάκη) και τον δεύτερο να βγαίνει νικητής στη φάση, αφού κατάφερε και έφτασε τη μπάλα με προβολή σηκώνοντας το πόδι ψηλά και κατεβάζοντας το προς τη μπάλα και τον τερματοφύλακα.
Αποτέλεσμα η μπάλα προς τα δίχτυα και η ''σφραγίδα'' από τις τάπες του παπουτσιού του, στο σώμα του Ν.Σεράφη.
Προτεταμένο  από πάνω προς τα κάτω το πόδι του επιτιθέμενου προς τη διεκδικίσημη μπάλα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πολύ κοντά, ο ορισμός του επιθετικού φάουλ , κατά την ταπεινή μας άποψη.
ΟΛΟΙ γύρισαν το βλέμμα τους προς την επόπτη, εκείνη προς τον διαιτητή και εκείνος προς αυτή και έμειναν για λίγο αναποφάσιστοι έως ότου στραφούν προς τη σέντρα.
Προφανώς ο διαιτητής δεν είχε κατάλληλη θέση και οπτική στη φάση...η επόπτης?


Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ευστρατίου βρήκε τη Δάφνη νικήτρια και εμάς ικανοποιημένους για άλλη μία καλή παρουσία των ποδοσφαιριστών μας που όμως δεν συνοδεύτηκε και με βαθμολογικό όφελος.


Αγωνίσθηκαν...
Ν.Σεράφης, Λοίζος, Ρεζνίκος, Δ.Βολάκης, Γ.Κολόμβος, Λεοντής,Μπατάς,Γεωργαλάς,Μπενέτος,Στάμαργας,Δάνδουλας.
και οι Θ.Βολάκης,Συρίμης,Αρτιονίλ.