powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πύργος - ΑΕΧΒ 2-1


Η συνταγή δεν άλλαξε, η τρίτη στη σειρά νίκη για την ομάδα μας, είναι γεγονός.
Μια νίκη από εκείνες που χαρακτηρίζονται ''εντός προγράμματος'' και άρα πολύ σημαντικές αφού επιτυγχάνονται κατά  ομάδων που έχουν στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η δύναμη και το πάθος είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν πολλά χρόνια τώρα τη Πυργούσικη ομάδα, κυρίως εκείνες τις περιόδους που η πλειοψηφία του ρόστερ ανήκει σε Πυργούσους ποδοσφαιριστές.
Από την άλλη, η ποιότητα του χαρακτήρα των παιδιών που ήρθαν φέτος στην ομάδα μας και δεν είναι από το χωριό, ''κούμπωσε'' απόλυτα με την αγάπη για την ομάδα που παραδοσιακά έχουν οι ντόπιοι, δημιουργώντας μια πραγματική ομάδα, ουσιαστικά μια παρέα από φίλους.
Αυτό απαιτεί το γνήσιο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης και αυτό απαιτεί το μέλλον της ομάδας.


Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μας, μετατράπηκαν σε αποτελέσματα και νίκες από τη στιγμή που και άλλα  απαραίτητα στοιχεία μπήκαν στο παιχνίδι της ομάδας μας, η αυτοσυγκέντρωση, η σοβαρότητα και η αγωνιστική πειθαρχεία.

Γράψαμε τρεις νίκες και εννέα βαθμούς και πριν από αυτές είχαμε υποστεί τέσσερις ήττες στη σειρά.
Δεν μένουμε στις νίκες, όπως δεν ''μείναμε'' και στις ήττες.
Μπροστά υπάρχουν κι άλλες ήττες, υπάρχουν κι άλλες νίκες, με τον απολογισμό να περιμένει τον Μάιο.

Το ματς.

Η χθεσινή νίκη ήρθε σχετικά δύσκολα αφού δεν ''καθαρίσαμε'' το παιχνίδι στο 1ο ημχ.στο οποίο παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, εν τούτοις έβγαλε πολλές φάσεις και ευκαιρίες και για άλλα γκολ.
Παρ' όλα αυτά το γκολ του Κ.Μπριλή μας έστειλε στα αποδυτήρια, μπροστά στο σκορ και χωρίς να κινδυνεύσουμε αμυντικά από τους αντιπάλους που πλέον σε κάθε ματς παίζουν την κατηγορία.


Ο Κυριάκος πηδάει πιο ψηλά από όλους....η μπάλα στο πλεχτό και 1-0



Στο δεύτερο ημίχρονο οι φίλοι της ομάδας που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν κοντά μας, είδαν έναν καλύτερο Πύργο, με λιγότερα λάθη, το ίδιο αποφασιστικό και απειλητικό, όμως το εύθραυστο 1-0 παρέμενε .
Αυτό μέχρι το 70' όπου και έγινε το 2-0 από τον Σ.Λοΐζο που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την ομάδα μας, εδραιώνοντας τη νίκη της.

Ο Σιδερής προλαβαίνει τον αμυντικό και σουτάρει στην απέναντι γωνία για το 2-0
Το άγχος έκανε την εμφάνιση του για άλλη μία φορά προς το τέλος του παιχνιδιού, όταν ο Καλαμπόκας για την ΑΕΧΒ μείωσε το σκορ.


Η ενδεκάδα μας.
Σταθερός όποτε χρειάστηκε ο Ν.Σεράφης, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα.

 Γ.Ρεζνίκος θετικότατος, ήρεμη δύναμη.

Ν.Ζερβούδης έρχεται να βοηθήσει την ομάδα και το κάνει πολύ καλά.

Σ.Συρίμης ΓΙΓΑΝΤΑΣ εξαφάνισε ένα από τα καλύτερα φορ της Χίου ( Κυριακούδης) δεν είναι τυχαίο, ότι το γκολ η ομάδα το δέχθηκε ενώ ο Σάκης μας ήταν εκτός παιχνιδιού.

Γ.Στάμαργας, όπως μας έχει συνηθίσει, πρόσφερε αμυντικά και επιθετικά, αναγκάζοντας ταυτόχρονα την αντίπαλο να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο αφού...κατάπιε τον Λαζισβίλι.

Σ.Λοίζος, ψυχή Πυργούσικη σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την ομάδα, πάλεψε, μάρκαρε, σκόραρε ένα δύσκολο και σημαντικό γκολ.

Δ.Βολάκης, υπηρετεί όπου του ζητηθεί και ανταποκρίνεται άψογα.

Γ.Γεωργαλάς, ο πολύ δυνατός αέρας δεν βοήθησε στο να παιχθεί κάτω η μπάλα, εκεί που ο Γιάννης μπορεί να δώσει πολλά με την ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Κ.Μπριλής, αρχίζει να βγάζει τον Κυριάκο που ξέρουμε, παιχνίδι με παιχνίδι και καλύτερος, πρόλαβε να σκοράρει ένα κρίσιμο γκολ πριν αποχωρήσει τραυματισμένος.

Ξ.Λεράκης, έχει παγιώσει την απόδοση του σε ανώτερο επίπεδο, δίνει το 100% για την ομάδα και στα 90 λεπτά. Κίνδυνος θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες τα στημένα του.

Χ.Δάνδουλας.... ήταν η σειρά της αμυντικής γραμμής της ΑΕΧΒ να τον....νιώσει, μπορούσε να είχε σκοράρει.

Πίτικας,Βασιλάκης, Μπενέτος μπήκαν αλλαγές και κατάφεραν και μπήκαν γρήγορα στο κλίμα του αγώνα, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια.



Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τους φιλάθλους μας για τη παρουσία τους στο γήπεδο,  που ήρθαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Με λάθη ( ανθρώπινα θέλουμε όλοι να πιστεύουμε ) η διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη 









Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας, την Καλαμωτή.